Den 21. november 2012 udkom “Livet under overfladen – fra kilde til hav i Danmark” på Gyldendals forlag.

Bogen er 288 sider fuldspækket med farver, fascinerende skabninger og flotte lysfænomener under vand i Danmark. Fotoerne repræsenterer de bedste fra 4 års optagelser rundt i Danmark. Vi har besøgt over 75 forskellige lokaliteter i både ferskvand og saltvand og suppleret med nogle få fotos fra hjemmebyggede fotoakvarier. Til projektet har vi sammenlagt taget ca. 40.000 foto, hvor de bedste 360 er vist i bogen.

Her på siden kan du på bloggen følge, hvordan udvalgte af bogens billeder er blevet til. De fleste er taget ved at snorkeldykke, og de har krævet tid, tålmodighed og lidt teknisk hjælp at få i kassen. Vi vil opdatere bloggen med et eller to billeder om måneden fra hvert af bogens kapitler.

Uddrag fra Lektørudtalelsen: “denne fantastiske fotobog, der viser Danmark fra en vinkel, vi aldrig har fået præsenteret så dygtigt før“…”fremragende bog. Intet mindre“.

Børsen skrev 12. december: “Bogen er en oplagt julegave til alle sportsfiskere, dykker- snorkel-folket samt de foto- og biologiinteresserede. Og fin ”info-tainment” som hyggelæsning med ungerne, som vil elske de flotte billeder og blive klogere på det alsidige liv i det våde element.

Weekendavisen skrev 30. nov: “Og når man nu får præsenteret, flot illustreret, hvilket rigtholdig dyreliv, der gemmer sig langs brinker, mellem sivene, nede mellem småstenene, i ålegræsset osv., så forstår man på én gang meget bedre end at læse tusind rapporter, hvorfor kampen om at bevare åernes snoede, særegne liv har været så vigtig.”

Fyns Stiftstidende skrev 1. dec.: “Det er et fantastisk vellykket resultat, som de tre forfattere … har nået. Og ikke mindst en velkommen fornyelse.”, “Det er smukt, det er gedigent, og det er endda lærerigt”

Midthimmerlands folkeblad skrev 5. dec. 2012 “Sikke en bog!”, “Aldeles anbefalelsesværdig!

Livet under overfladen – Gyldendal 2012

Skriv et svar

Close Menu