Forår

Forår

Foråret er på vej og med varmen begynder padderne at flytte på sig. Frøerne vandrer til vandhullerne allerede i marts og april (Springfrøen nogle gange i februar).  Løvfrøerne venter til april/maj. I jagten på kvækkende løvfrøer på Lolland fandt vi et fantastisk vandhul. Martin K var på opgave for Lolland Kommune for at undersøge ynglebestanden af løvfrøer. Om natten med lommelygte kunne man se bunden på 2 meters dybde, i et vandhul, der lå midt på en mark. Dagen efter fik Martin lov til at dykke i vandhullet og der var en speciel oplevelse, da det også var fyldt af salamandre, milliarder af dafnier og var helt klart. Salamandrene er i gang med at parre sig i maj/juni og lægger sine æg på vandplanter. Der var mange hundrede salamandre i vandhullet, både stor og lille vandsalamander. Der blev også fundet en enkelt ægklump af løvfrø. Det er fantastisk at der kan eksistere en sådan lille oase midt på en Lollandsk mark. Her kommer et lille udvalg af fotos fra 4 timers snorkeldyk midt på en mark på Lolland.

 

 

This Post Has 2 Comments

  1. Det er virkelig nogle lækre ferskvandsfotos. Jeg synes i det hele taget at ferskvand er stærkt undervurderet når man snakker om dykning. Det er ofte her man har sådan nogle other-world agtige oplevelser. Hvad enten det er dybt i Furesøen, i klarvandede kilder eller cenoter i Mexico 🙂

  2. Dette var fantastiske bilder. Jeg har vokst opp med å jakte på både salamandere og frosk med hov, så har et nært forhold til disse!

    Vi hadde et par mindre tjern i skogen der vi bodde, hvor vi var ute hele våren og sommeren! Dette vekker gode minner!

Skriv et svar

Close Menu